Voorkom een burnout

Uit eigen ervaring weet ik wat een burn-out met je kan doen. Dit wens ik niemand toe en ben daardoor gedreven geraakt om anderen ervoor te behoeden.
Er is geen enkele burn-out die je met elkaar kan vergelijken. Elke situatie, elk persoon, dus ook elke burn-out is anders.

Maar er is echter 1 overeenkomst: men krijgt geen burn-out door zwakte. Nee, men krijgt een burn-out als je te lang te sterk bent geweest.
Het is de kunst om op tijd signalen van stress of overbelasting te herkennen en deze dan ook daadwerkelijk te accepteren, naar te luisteren en naar te handelen. Zo kan een volgende fase van stress voorkomen worden.

Wees er op tijd bij

Fasen van stress:

  1. gedoseerde stress met balans tussen stress en ontspanning
  2. regelmatig stress met disbalans tussen stress en ontspanning
  3. overbelasting
  4. oververmoeidheid
  5. overwerkt
  6. burn-out

Hoe verder je doorzakt naar een volgende fase, hoe moeilijker en langer het duurt voordat je herstelt. Zorg dus goed voor jezelf en wees er op tijd bij.

Vaak is het lastig om je eigen stress patronen te zien of te doorbreken. Heb je regelmatig last van stress of zit je zelfs al in de fasen van disbalans, overbelasting of oververmoeidheid? Dan kan ik veel voor jou betekenen. We gaan kijken naar jouw stresscoping.
Wat denk, voel en/of doe jij? En hoe zou jij willen dat het anders gaat?

We kijken naar mogelijkheden die bij jou passen en waardoor jij wat relaxter in het leven zult gaan staan.